Kedves Támogatóink!

Szorongatott helyzetünkben fordulok Önökhöz. Többször megtiszteltek már bennünket bizalmukkal, és az általunk végzett munkát nemcsak erkölcsileg, de anyagilag vagy más egyéb formában támogatták.

Engedjék meg, hogy a mostani helyzetünkről tájékoztatást adjak.

Mint ismeretes, Maruzsa államtitkár a kormány nevében megvonta az oktatás területén eddig remélt kiegészítő támogatás utolsó (95 milliós) töredékét, a NAV pedig még augusztusban 250 millió forint erejéig zárolta forrásainkat, és mostanra a teljes összeget le is emelte számláinkról. Szegedi iskolánk teljes tartozása tehát kiegyenlítésre került, ami egyfelől megkönnyebbülést jelent, másrészt azonban nehéz helyzetbe sodorta intézményeinket. Szeptember hónapban veszélybe került annak a közel 3000 tanulónak az ellátása, oktatása és szociális gondozása, akik intézményeinkben tanulnak, és a nettó bér kifizetést sem tudtuk maradéktalanul teljesíteni. 

Bár a NAV által közzétett 1 százalékos felajánlások óriási támogatást jelentenek szervezeteinknek (közel negyvenezren rendelkeztek egyházunk javára és az Oltalom Karitatív Egyesületet is több mint hatezren támogatták), ezekre az összegekre (együtt mintegy 360 millió Ft) várnunk kell. Az Oltalom Karitatív Egyesületnek szánt úgynevezett civil egy százalékot szeptember végéig, míg a MET-nek felajánlott egyházi egy százalékot jövő év január végéig kell megkapnunk.

A számláink már nem állnak inkasszó alatt, így a nekünk küldött támogatások biztosan célba érnek, és segítenek nekünk áthidalni ezt az egy hónapnyi súlyos helyzetet, míg az októberi rendszeres bevételeink megérkeznek.

Megtisztelő támogatását ezúton is köszönöm!
Budapest, 2021. szeptember 20.
Iványi Gábor
This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.